4. maraton “Stazama Branka Ćopića”, Novi Grad (BiH) 28.5.2016

Maraton "Stazama Branka Copica"Užasna vrućina danas na zapadu Republike Srpske i svaka čast svima koji su istrčali maraton u ovim nehumanim uslovima. Organizacija trke po meni odlična.

Trkači su bili srdačno dočekani, ugošćeni i videlo se da je organizatorima iz Atletskog kluba “Sloboda” Novi Grad zaista stalo da sve prodje u najboljem redu.

Pasta party, hladno točeno pivo, majice, medalje, okrepa i rad volontera na stazi, ručak nakon trke sve je bilo zaista kvalitetno i sa puno duše.
Staza je ovog puta za razliku od prethodnih maratona išla u suprotnom smeru, što je bolja varijanta. Dosta je lakše uglavnom trčati nizbrdo, ali definitivno nije za neke lične rekorde i sjajne rezultate zbog početnih uzbrdica.

Put Niš-Beograd-Jasenovac-Novi Grad trajao je ukupno 22 sata u oba pravca, sa maratonom izmedju i polumaratonom nakon toga. Dve skoro neprospavane noći (hrkanje u sportskoj dvorani je bilo nepodnosljivo i truckanje u autobusu druge noći) iscedilo me je skroz, pa je preporuka svima da se sledećih godina krene dosta ranije iz BG, a da se u Novom nadje neki pristojan smeštaj i lepo odmori pre trke. Na kraju rezultat 4h20, dobar trening sve u svemu i mentalni i fizički.

Pobednik maratona je Igor Stanojević sa rezultatom 3:11:22 dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila domaća takmičarka Gordana Maksimović sa rezultatom 4:33:42.

Rezultati trke

Ukupno 96 pregleda, 1 pregleda danas

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971.godine u Nišu i rekreativno se bavim trčanjem od 2009. godine. Imao sam tada 86kg i vođen željom da smršam, krenuo sam sa pripremama za beogradski polumaraton 2010. Naravno, uspešno sam završio planiranu trku, a nakon dva meseca istrcao sam i svoj prvi maraton. Uspeo sam da puno ljudi navučem na trčanje i na to sam najponosniji. Sada imam 20kg manje, reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu, državni rekorder u ultramaratonu na 24h i pobednik nekoliko internacionalnih ultramaratona. Programer sam, srećno oženjen i imam sina Aleksandra koji je takodje aktivni sportista i maratonac.