Niški polumaraton – Niš, 2.9.2017

Lepa trka večeras u mom rodnom gradu i prvi put u septembarskom terminu, okupila je manji broj trkača nego obično jer se istog dana održavaju subotički i skopski noćni polumaraton. Ipak, treba biti pošten i reći da je razlog manjeg odziva neblagovremena najava i reklama trke na društvenim mrežama.

Raspisati trku samo dva dana ranije u situaciji kada se trke promovišu i po šest meseci unapred u najmanju ruku bi se moglo opisati kao nemar ili bahatost organizatora. Osim toga, sve ostalo se mora pozitivno oceniti. Staza, organizacija saobraćaja i bezbednost učesnika, okrepa, startni paket, merenje vremena, kao i nagrade za najbolje po kategorijama ulivaju nadu da će narednih godina situacija biti bolja. Što se mene tiče, vrlo sam zadovoljan svojim večerašnjim nastupom i rezultatom 1h34, kao i 1. mestom u kategoriji muškaraca 45-50 godina.

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971. godine u Nišu i aktivno se bavim trčanjem od 2009. godine. Reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu na 24h. Učesnik Svetskih Prvenstava u Belfastu (2017) i Albiju (2019) i Evropskog Prvenstva u Temišvaru (2018). Pobednik više internacionalnih ultramaratona. Nekadašnji rekorder Srbije u ultramaratonu sa istrčanih 232km za 24h. Prvak Srbije u ultramaratonu na 24h (2019). Član srpskog "Kluba 100 maratona". Ratni veteran 63. padobranske brigade. Programer. Oženjen, sin Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *