Nišlija istrčao maraton u rudniku soli – 500 metara ispod zemlje!

Niški maratonac Saša Gacik izveo je jedan od poduhvata kojim se ređe mogu pohvaliti poklonici ovog sporta – pretrčao je maraton 500 metara ispod zemlje, u nemačkom rudniku soli, a pod nazivom “Kristalmaraton”.

Kako je to izgledalo može se videti u VIDEO materijalu koji je Gacik snimio GoPro kamerom. “Kristalmaraton” se trči punih 42,5 kilometara kroz hodnike rudnika, a ovo je jubilarni deseti put da se održava u Nemačkoj.

 

Veliki trud je bio potreban da bih ispunio želju da trčim maraton 500 metara ispod površine zemlje. Ali, nije mi žao ni tri dana na suvoj hrani, ni spavanja po vozovima, ni velikog umora, jer maraton, duboko pod zemljom je nešto što se ne zaboravlja do kraja života. Zahvaljujem Ninoslavu Raškoviću što mi je pre tri godine otkrio ovaj maraton i ove godine pomogao da se se za maraton prijavim! Trebalo je preći od Novog Sada do Merkersa (rudnik soli) u Nemačkoj, oko 2800-2900 km (u oba pravca) i oko 45 sati provedenih u vozovima i železničkim stanicama u tri evropske države – Mađarska, Austrija i Nemačka! Opet kažem, vredelo je zbog nezaboravnog doživljaja – napisao je Gacik na svom profilu.

On se još nalazi u Nemačkoj, a kada dođe, nadamo se detaljnijem opisu ovog neverovatnog poduhvata.

Izvor: Gradjanin.rs

Nišlija istrčao maraton u rudniku soli – 500 metara ispod zemlje! (VIDEO)

Početak maratona u rudniku i kratak snimak koji je uradio Gacik Saša, sa Go Pro kamerom, samo da vam makar malo dočara taj mračni ambijent, biće ih još čim se Sale dočepa Niša ?

Posted by Rašković Ninoslav on понедељак 15. фебруар 2016.

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971. godine u Nišu i aktivno se bavim trčanjem od 2009. godine. Reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu na 24h. Učesnik Svetskih Prvenstava u Belfastu (2017) i Albiju (2019) i Evropskog Prvenstva u Temišvaru (2018). Pobednik više internacionalnih ultramaratona. Nekadašnji rekorder Srbije u ultramaratonu sa istrčanih 232km za 24h. Prvak Srbije u ultramaratonu na 24h (2019). Član srpskog "Kluba 100 maratona". Ratni veteran 63. padobranske brigade. Programer. Oženjen, sin Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *