5. pančevački maraton – 5.8.2017

Sinoć u Pančevu po paklenoj vrućini (35C na startu u 20h), istrčao sam treći maraton u tri nedelje i zauzeo četvrto mesto u vremenu 3h44. Treće mesto izmaklo mi je za tri minuta. Na žalost i ove godine sam imao velikih problema sa pančevačkom česmovačom, pa sam četiri puta morao u toalet. Ni prevencija probioticima nije pomogla. Desni zglob načet prošle nedelje na Jahorini pravio mi je manjih problema, ali radujem se jer biće kako treba za par dana.

Organizacija dobra, okrepa takodje, a zahvaljujuci veseloj ekipi okupljenoj oko AK Maratonci Pancevo, vratio se onaj stari duh trke koji je prethodnih godina pretio da se ugasi. Broj trkača, ovoga puta u korist polumaratonaca, povećao se u odnosu na ranije godine. Velika vrućina je pretpostavljam ostavila samo najhrabrije i najludje na stazi, a meni ostaje žal što se nisam dokopao jednog od pehara koji su ove godine po prvi put deljeni. Sledećeg vikenda čeka me nova planinska ultra – Jadovnik 111km, pa eto nove prilike da prekinem ovogodišnju neprijatnu tradiciju četvrtih mesta .

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971. godine u Nišu i aktivno se bavim trčanjem od 2009. godine. Reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu na 24h. Učesnik Svetskih Prvenstava u Belfastu (2017) i Albiju (2019) i Evropskog Prvenstva u Temišvaru (2018). Pobednik više internacionalnih ultramaratona. Nekadašnji rekorder Srbije u ultramaratonu sa istrčanih 232km za 24h. Prvak Srbije u ultramaratonu na 24h (2019). Član srpskog "Kluba 100 maratona". Ratni veteran 63. padobranske brigade. Programer. Oženjen, sin Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *