Pobeda u Temišvaru na ultramaratonu S24H – 23/24.9.2017

Proteklog vikenda u Temišvaru na trci na 24h, nastupilo je 15 takmičara i 5 takmičarki, medju njima i ja. Pripreme za trku sam obavio kako je planirano, došao sam zdrav i bez povreda pa su očekivanja bila velika.

Krenuo sam medju poslednjima, lagano, a već nakon petog sata dvojica rumunskih trkača su se prilično izdvojila i napravila ogromnu prednost. Rasvan Farkas držao je drugo mesto i bežao mi je 10km, dok je iskusni Florin Ionita, pobednik Ultrabalatona 2016, bio u prednosti čak 14km. To me naravno nije pokolebalo, iz sata u sat sam lagano smanjivao razliku i popravljao plasman, pa sam od totalnog autsajdera na koga niko nije obraćao pažnju, brzo dospeo u žižu pažnje. Taktika sa Palića je opet upalila, svi su očekivali da ću posustati i usporiti ali to se ni ovoga puta nije desilo. Nakon 12 sati sustigao sam Rasvana, a nakon 19 sati i Florina. Na kraju u cilju, stigoh do prvog mesta u ukupnom plasmanu sa pretrčanih 224,34km za 24h što je i moj, ali i novi rekord staze.

U ženskoj kategoriji nastupilo je 12 takmičarki, medju njima i sjajna nišlijka Valentina Nejković koja je istrčala 109,37km za 12h i osvojila fenomenalno drugo mesto na svom premijernom nastupu na ultramaratonima. Bravo Vanja!!!

Organizacija trke bila je odlična. Staza, prijem takmičara, volonteri, okrepa, muzika, startni paketi i na kraju pehari i nagrade, bili su na visokom nivou i s obzirom da je trka sertifikovana, toplo je preporučujem svima u narednim godinama. Veliko hvala Diana Amza!!!

Ogromnu zahvalnost dugujem svojoj porodici koja me trpi u sred sezone spremanja ajvara i fantastičnoj podršci koju je davao Ivica, a bez koga bi sve ovo bilo mnogo teže i drugačije.

Bila je ovo moja 100. zvanična trka, a nakon nje samo je nebo granica 😉 !

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971. godine u Nišu i aktivno se bavim trčanjem od 2009. godine. Reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu na 24h. Učesnik Svetskih Prvenstava u Belfastu (2017) i Albiju (2019) i Evropskog Prvenstva u Temišvaru (2018). Pobednik više internacionalnih ultramaratona. Nekadašnji rekorder Srbije u ultramaratonu sa istrčanih 232km za 24h. Prvak Srbije u ultramaratonu na 24h (2019). Član srpskog "Kluba 100 maratona". Ratni veteran 63. padobranske brigade. Programer. Oženjen, sin Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *