7. novosadski noćni maraton – 25.6.2016

Nedelju dana nakon planinskog ultramaratona Vitosha 100km, trčao sam i noćni maraton u Novom Sadu, trku koju sam zbog obaveza nažalost skoro redovno propuštao poslednjih godina. Meteorolozi su predvidjali veoma vruć i sparan dan što se i obistinilo. Veliki broj trkača nije umeo da se prilagodi surovim vremenskim uslovima pa je maraton završilo 82 od 119 prijavljenih.

S obzirom da su polumaratonci i maratonci delili istu stazu, trčao sam zajedno prvu polovinu trke sa sinom, pa je Aleksandar završio svoj polumaraton #8 za 1:57:47, a ja svoj maraton #59 za 4:14:48.

Imao sam dosta problema u četvrtom krugu, ali sam „kliknuo“ opet kako treba, pa sam peti, a naročito šesti krug istrčao sjajno (zadnji km za 5:06). Pozitivni aspekti trke bili su atmosfera, volonteri, navijanje, medalja, majica i dosta trkača iz inostranstva, a manje pozitivni bili su prilična gužva na stazi i nedostatak okrepe nakon trke (nisam je dobio ili video da se delila).

Sve u svemu, ovo je jedna od trenutno najbolje organizovanih trka u Srbiji i preporuka svima da trče novosadski noćni narednih godina.

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971. godine u Nišu i aktivno se bavim trčanjem od 2009. godine. Reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu na 24h. Učesnik Svetskih Prvenstava u Belfastu (2017) i Albiju (2019) i Evropskog Prvenstva u Temišvaru (2018). Pobednik više internacionalnih ultramaratona. Nekadašnji rekorder Srbije u ultramaratonu sa istrčanih 232km za 24h. Prvak Srbije u ultramaratonu na 24h (2019). Član srpskog "Kluba 100 maratona". Ratni veteran 63. padobranske brigade. Programer. Oženjen, sin Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *