4. pančevački maraton – 6.8.2016

Posle pauze u 2015. godini, ponovo se juče u Narodnoj bašti trčao pančevački maraton, rekao bih na oduševljenje svih učesnika i organizatora. Mnoge probleme rešili su uvedeni čipovi za merenje vremena, pa smatram da je broj trkača na tartanskoj stazi sigurno mogao da bude i veći od predvidjenih 100. Činilo se da je bilo vidno manje gužve, a ostaje žal što se nisu svi prijavljeni iz raznih objektivnih razloga pojavili na startu.

Okrepa je generalno bila na nivou trka u Srbiji. Nešto je čini mi se nedostajalo ili je to možda samo žal za starim dobrim vremenima i jedinstvenom okrepom koju je Pančevo ranije imalo 😉 Pohvalio bih ove godine flašice sa vodom jer su ranije mnogi trkači imali problema sa osveženjem sa česmi. Drago mi je što sam video dosta poznatih lica, što ne gube volju za trčanjem bez obzira na možda malo slabije rezulate.

Veliko hvala Ninoslave i Valentina Peševski-Rašković što ova manifestacija nastavlja da živi, što se širi i razvija, živi svojim životom… Jednoga dana sve će ovo biti deo trkačke istorije ovih prostora, a nama učesnicima biće neizmerno drago što smo bili makar delići toga. Što se mene tiče, juče sam istrčao svoj #62 maraton (#12 ove godine) sa najboljim ovogodišnjim vremenom 3:54:25 i mojim trećim „najboljim rezultatom svih vremena“. Jednom rečju, već sada sam prezadovoljan ovom sezonom mada sam tek na polovini od onoga što sam planirao 😉

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971. godine u Nišu i aktivno se bavim trčanjem od 2009. godine. Reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu na 24h. Učesnik Svetskih Prvenstava u Belfastu (2017) i Albiju (2019) i Evropskog Prvenstva u Temišvaru (2018). Pobednik više internacionalnih ultramaratona. Nekadašnji rekorder Srbije u ultramaratonu sa istrčanih 232km za 24h. Prvak Srbije u ultramaratonu na 24h (2019). Član srpskog "Kluba 100 maratona". Ratni veteran 63. padobranske brigade. Programer. Oženjen, sin Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *