Treće mesto na vranjskom maratonu

Pomalo neočekivano, samo nedelju dana nakon pretrčanih 210km u Temišvaru, uspeo sam da istrčim dobru trku na malo težoj stazi u Vranju i dođem do postolja u konkurenciji 30 takmičara. Takođe, zauzeo sam i drugo mesto u kategoriji 40-49 godina, pa sam se kući vratio sa dva pehara i punom kesom poklona sponzora.

Za razliku od prethodne godine kada se trčalo po veoma strmoj stazi i najvećoj vrućini, ovogodišnja trka u Vranju je doživela nekoliko promena na bolje. Start trke je pomeren za 18h, a i staza je lakša pa nema toliko uspona kao ranije. Polumaratonci su trčali dva kruga, a maratonci četiri kruga dužine 10,5km. 

S obzirom da nakon Temišvara nedelju dana nisam uopšte trenirao, na start 2. vranjskog maratona sam došao relativno svež, pa sam krenuo malo jače, da bih proverio trenutnu formu i malo protegao noge. Na žalost, vrućina u prvom krugu je i dalje bila prevelika, pa sam morao da se prilagodim vremenskim uslovima i usponima od 70m po krugu. Zbog toga sam usporio i odlučio da idem na plasman. Nakon prvog kruga sam zauzimao petu poziciju, a iza mene je, kao šesti, na nekih 800m udaljenosti trčao profa Janković. Odlučio sam da pokušam da sačuvam tu poziciju, s obzirom da je stalno smanjivao tu razdaljinu, pa sam malo pojačao nakon polovine trke. U toj našoj jurnjavi, uspeli smo da preteknemo još dvojicu trkača ispred nas, pa mi je na krug pre kraja ostalo da samo održim rastojanje, u čemu sam i uspeo. U cilj sam ušao kao treći, sa najboljim plasmanom koji sam ikad postigao na nekom od maratona. Rezultat od 3h25 je samo pokazatelj ni malo naivne težine staze, a sve čestitke pobedniku Zoranu Radičaninu (3h06) i drugoplasiranom makedoncu Trpe Martinovskom (3h18).

Kod žena, prva je Makedonka Katerina Šipović, druga Nišlijka Valentina Nejković sa novim ličnim rekordom i trećeplasirana Beograđanka Ljiljana Latinović

Sjajna podrška Vranjanaca kraj staze i sve pohvale organizatorima za odlično izvedenu manifestaciju!

 

Povezani članci:

Written by 

Zovem se Gacik Saša, rodjen sam 1971. godine u Nišu i aktivno se bavim trčanjem od 2009. godine. Reprezentativac sam Srbije u ultramaratonu na 24h. Učesnik Svetskih Prvenstava u Belfastu (2017) i Albiju (2019) i Evropskog Prvenstva u Temišvaru (2018). Pobednik više internacionalnih ultramaratona. Nekadašnji rekorder Srbije u ultramaratonu sa istrčanih 232km za 24h. Prvak Srbije u ultramaratonu na 24h (2019). Član srpskog "Kluba 100 maratona". Ratni veteran 63. padobranske brigade. Programer. Oženjen, sin Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *